Groningen wint nipt van Venlo in eigen huis: 2-1

FC Groningen heeft VVV Venlo thuis in de Euroborg nipt verslagen met 2-1. Yanic Wildschut zette de bezoekers nog wel op voorsprong, maar Leandro Bacuna en David Texeira bogen de achterstand om. Andrea Mei kreeg na een half uur rood bij VVV.

Groningen nam voor eigen publiek het initiatief, maar het was VVV dat verrassend op voorsprong kwam door een geplaatst schot van Wildschut. Na een half uur kantelde de wedstrijd volledig. Mei kreeg rood voor een overtreding op Dusan Tadic en werd bovendien bestraft met een penalty. Bacuna benutte dat buitenkansje.

In de tweede helft buitte de thuisploeg al snel de numerieke meerderheid uit. Texeira kon eenvoudig binnenschieten na voorbereidend werk van Tadic. Groningen verzuimde in het vervolg afstand te nemen, wat de ploeg bijna duur kwam te staan. Invaller Ahmed Musa liet de kans op de gelijkmaker echter onbenut in de slotfase.

Groningen sluit door de zege aan in de subtop met 21 punten, evenveel als onder meer Ajax en Feyenoord. VVV bezet de voorlaatste positie met zeven punten uit dertien duels.

    • Hans Klis