Excelsior - AZ gestaakt vanwege mist

Het eredivisieduel tussen Excelsior en AZ is vanmiddag na de eerste helft gestaakt. Het zicht in Rotterdam nam door de mist en de invallende duisternis steeds meer af. Het stond na 45 minuten nog 0-0.

“Mijn assistenten kunnen niet meer waarnemen dat een bal vertrekt”, verklaarde scheidsrechter Kevin Blom. “In goed overleg met de trainers is daarom besloten om de wedstrijd te staken.” Wanneer de wedstrijd wordt uitgespeeld, is nog niet duidelijk. “Daar zal de KNVB zich waarschijnlijk snel over uitlaten”, zei Blom.

De KNVB neemt waarschijnlijk morgen een beslissing over wat er met de wedstrijd gebeurt. Daar zijn drie opties voor. De hele wedstrijd wordt overgespeeld, alleen de tweede helft wordt gespeeld of de huidige stand wordt ook de eindstand. De bond laat wel aantekenen dat die laatste optie niet erg waarschijnlijk is in dit geval, meldt persbureau Novum.