Video: agent spuit studenten plat bij opruimen Occupy in Californië

Een protest van de Occupy-beweging bij de Universiteit van Californië in Davis zijn meerdere studenten gearresteerd. In een video zijn zittende studenten te zien die platgepeppersprayed worden.

Te zien is hoe een groep studenten op een rij zit als vreedzaam protest. Een agent loopt op z’n gemak op de studenten af, richt z’n bus pepperspray en spuit. De studenten worden vervolgens weggesleurd. De meesten werden gearresteerd.

Over de video is ophef ontstaan, vanwege de kalmte van de agent die z’n pepperspray spuit alsof hij zich wil ontdoen van wat lastige insecten. De video is, zelfs na enkele uren al, hard op weg een soort emblematische video te worden voor de manier waarop de Amerikaanse politie omgaat met de Occupybeweging. Eerder dook er al een foto op van een bejaarde vrouw die pepperspray in haar gezicht kreeg:

Dorli Rainey, de 84-jarige die pepperspray in haar gezicht kreeg tijdens het Occupy-protest in Seattle, afgelopen week. Foto Joshua Trujillo / Seattlepi.com / APDorli Rainey, de 84-jarige die pepperspray in haar gezicht kreeg tijdens het Occupy-protest in Seattle, afgelopen week. Foto Joshua Trujillo / Seattlepi.com / AP

Eerder werden in New York Occupiers hardhandig gearresteerd.

Via BoingBoing.