Vals wimpergroeimiddel

Wie wel eens oog in oog heeft gestaan met een alpaca, weet wat voor hysterische wimpers zo’n beest heeft. Sinds mijn eerste ontmoeting met zo’n fluffy lama-achtig schaap, wil ik ook zo’n popperige oogopslag.

Stimulash belooft langere en dikkere wimpers in zes weken. Het bestaat al een tijdje. De opwinding bij de lancering was groot in beautyland. „Dit werkt echt”, zei het meisje van de parfumerie. „Maar je moet heel erg uitkijken: als je de vloeistof per ongeluk knoeit, gaan op die plek ook haartjes groeien.” Het testen liet even op zich wachten. Je moet het zes weken lang elke avond opbrengen en tussen al het andere cosmetisch huiswerk is dat best een gedoe.

Even voor de sceptici: wimpergroeimiddel bestaat echt. Het zit in medicijnen voor patiënten met verhoogde oogdruk en heeft toevallig als bijwerking dat de lengte en de dikte van de wimpers kunnen toenemen. En in Amerika zit het daarom nu in wimpergroeimiddel.

Werkt het in Nederland verkrijgbare Stimulash? Soms denk ik van wel: een paar wimpers steken nu met kop en schouders boven de rest uit. Maar op internet zie ik foto’s voor en na van vrouwen die Stimulash probeerden en die laten weinig verschil zien. En wat lees ik op de verpakking? „StimulashFusions is niet bedoeld voor (...) het bevorderen van de groei van de wimpers.” Het ingrediënt uit de oogmedicijnen kan ik trouwens ook niet vinden. En als het middel al iets doet, dan is dat verschil onder een laag mascara nauwelijks nog waarneembaar. Voor het bedrag van 89 euro kun je ook een stel goede mascara’s kopen. Of een fijn dekentje van alpacawol.

Fusion Stimulash, wimperversterker, 89 euro

    • Monique Snoeijen