Uitgelicht zaterdag

None

Film

Zodiac (David Fincher, 2007, VS). Semidocumentaire misdaadfilm die heel methodisch de geschiedenis documenteert van de gelijknamige seriemoordenaar die eind jaren zestig, begin jaren zeventig San Francisco onveilig maakte. Fincher toont zich even gedreven als zijn hoofdpersonen. Met Robert Downey jr, Jake Gyllenhaal, Mark Ruffalo. Veronica, 22.10-01.20u.

Salvador (Manuel Huerga, 2006, Spanje). Biografische film over Salvador Puig Antich (1948-1974), een linkse student die in opstand kwam tegen het regime in Spanje en die de gewoonte had om banken te beroven. Hij werd door generaal Franco’s geheime politie aan de garrote (wurgpaal) geëxecuteerd. Hoofdrol van Daniel Brühl. Canvas, 23.00-01.10u.

Amsterdam (Ivo van Hove, 2009, NL). Debuutfilm van theaterregisseur Ivo van Hove werd alleen op dvd uitgebracht. De mozaïekfilm gaat over een rijk Amerikaans koppel, een crimineel Nederlands gezin, een Frans homostel, een arbeidersgezin uit Duitsland en een illegale Marokkaan. Via verschillende verhaallijnen krijgen deze personages met elkaar te maken.Ned. 2, 23.40-01.07

Informatief

College Tour. Twan Huys interviewt de succesvolle Britse zakenman Sir Richard Branson (1950). Branson beantwoordt ook vragen uit het publiek.Ned.3, 20.00-20.45u.

Vranckx: verknalde jeugd. Documentaire over Henri Ladyi, coördinator van het Centre Résolutions Conflits in de Democratische Republiek Congo. Het centrum is gevestigd in Noord-Kivu, een regio in het oosten die zwaar getroffen is door jarenlange oorlogen. Ladyi organiseert programma’s die kindsoldaten ontwapenen en opvangen, ontheemden helpt terug te keren naar huis, vrouwen ondersteunt die slachtoffer zijn van seksueel geweld, coöperaties opricht van oud-soldaten om inkomens te genereren, en mensen bijeen brengt in praatgroepen om toekomstige conflicten te voorkomen. Ladyi, zelf ooit militielid, heeft talloze doodsbedreigingen ontvangen. Canvas, 20.10-20.40u.

Die Schatzinsel von Robinson Crusoe. De Schotse zeeman Alexander Selkirk, zeilmeester aan boord van de Cinque Ports, betwijfelde de zeewaardigheid van zijn schip. Toen dat in oktober 1704 klaar was met provianderen op Más a Tierra, een eiland in de Juán Fernandez Archipel (700 kilometer westelijk van Santiago de Chile), besloot hij niet verder mee te varen. Hij werd pas vijf jaar later gered maar kreeg wel gelijk: de Cinque Ports verging al een maand nadat Selkirk was achtergebleven en het grootste deel van de bemanning kwam daarbij om. In deze film gaat een Duitse expeditie op zoek naar sporen van Selkirk. Zij zijn niet de enigen die op het eiland rondlopen: een Amerikaanse zakenman, in bezit van een heuse schatkaart, is er op zoek naar een Spaans fortuin dat daar begraven zou liggen. Arte, 20.15-21.05u.

Amusement

Sara Kroos: Boheems. Registratie van de vijfde theatervoorstelling van de cabaretière, waarin romantische en levenslustige liedjes de toon zetten. Ned.3, 22.30-00.05u.

Radio

De bedding: klassiek op zoek naar publiek. Concertzalen vergrijzen, orkesten zijn op zoek naar een jonger publiek. Er worden nieuwe programma’s ontwikkeld, orkesten experimenteren met pop, zalen sleutelen aan de vorm van het concert. Radiomaker Hans Noortman peilt de standpunten en maakt een rondje langs musici, programmeurs en publiek. Radio 4, 23.02-00.00u.