Stoere wereldtas uit Nederland

Na achttien jaar als marketeer te hebben gewerkt voor sport- en denimmerken vond John van Dorst het tijd worden om „puur voor mezelf” een project op te zetten. Het werd Vandorst, een tassen- en accessoiremerk voor mannen, geïnspireerd op de koffers en tassen die zijn grootouders in de jaren twintig en dertig meenamen op hun motorreizen door Nederland en Duitsland. „De spullen die ik in hun kasten vond, hebben mij altijd gefascineerd.”

Vorige week lanceerde hij zijn eerste collectie: zes stoere, zachte tassen, drie vakloze portemonnees, die aan de tassen kunnen worden vastgemaakt, en een creditcardmapje. Allemaal in Nederland gemaakt van dik rundleer uit de enige nog werkende Nederlandse looierij. Ter promotie stuurde Van Dorst vijftien veelreizende, stijlvolle mannen met een tas naar keuze de wereld in. Op vandorst1968.com zullen ze verslag doen. Daar zijn de tassen ook te bestellen. Prijzen variëren van 40 tot 790 euro.