Ongeval bij Enschede door mist

Net over de grens bij Enschede heeft in Duitsland vrijdagavond een grote kettingbotsing plaatsgevonden. Even na zeven uur botsten in dichte mist meer dan dertig auto’s op elkaar. Volgens de Duitse politie zijn er drie doden en tussen de twintig en dertig gewonden gevallen.

Het ongeluk gebeurde op de A31 Bottrop-Gronau. In verband met de reddingswerkzaamheden zou de weg tussen de afslagen Heek en Gronau de hele nacht dicht blijven.

De Nederlandse Marita Kiers-Kapper was bij het ongeluk betrokken, maar bleef ongedeerd. Tegen de NOS zei ze: „Het was plotsklaps zo mistig. We zagen niets meer. We roken een grote rubberlucht en wisten meteen: dit is niet goed. Een stagiaire van ons bedrijf heeft de auto tot stilstand weten te brengen door de handrem aan te trekken en op de rem te trappen.”