Oeuvreprijs Ditshuyzen

Ireen van Ditshuyzen krijgt de Beeld en Geluid Oeuvre Award 2011. De regisseur en producent krijgt de prijs voor haar bijdrage aan de ontwikkeling van de Nederlandse televisie.

De jury omschrijft de documentaires die Van Ditshuyzen sinds de jaren zeventig maakt als ‘tijdsdocumenten’, bedoeld als ‘discussiestukken voor het maatschappelijk debat’. „In het huidige haastige Hilversum, waarin oppervlakkigheid een deugd en snelheid een must is, is het haar gelukt een eigen geluid te laten horen.”

Van Ditshuyzen heeft als regisseur en producent gewerkt voor verschillende omroepen. Ook is ze oprichter van TV Dits. Ze maakte onder meer de documentairereeks Culemborg bijvoorbeeld, het praatprogramma Tijdverschijnselen en de documentaires Het verleden van Nederland, Grenzen, In de war en De straat. Op 23 januari 2012 krijgt Ditshuyzen het bronzen beeld dat bij de vakprijs hoort overhandigd. Dan worden ook de andere televisievakprijzen uitgereikt. (Novum)