Kans op dichte mist met gladheid

Voor vanavond, aankomende nacht en morgenochtend wordt zeer dichte mist verwacht. Daar kunnen in grote delen van het land gevaarlijke situaties door ontstaan op de wegen. Dit schrijft De Telegraaf.

De temperaturen gaan de komende uren snel omlaag en door een hogedrukgebied is er nauwelijks wind - de ideale situatie voor dichte mist. Later vandaag zal het in het binnenland gaan vriezen en zo kunnen plaatselijk gladde wegen ontstaan, waar het zicht sterk terug kan lopen. Morgen zullen mist en gladheid maar langzaam verdwijnen.

Het KNMI op haar website:

“Vanavond en vannacht ontstaat er op veel plaatsen dichte mist. In de loop van de nacht kan deze mist vooral landinwaarts lokaal aanvriezen en is er kans op gladheid. Het kwik zakt tot rond het vriespunt bij een zwakke oostelijke wind.”

De komende dagen blijft de mist met lichte vorst, maar dat kan halverwege de week veranderen. Vanaf de oceaan zijn storingen in aantocht die mildere temperaturen en vochtiger lucht met zich meebrengen.

    • Peter van der Ploeg