'Het begon met elkaar ongemakkelijk aankijken'

Datingsite Paiq koppelt wekelijks voor Lux twee singles. Deze week Wolf en Sandra.

None

Voor

Wolf: „Ik heb één keer gedacht: dit is de vrouw van mijn leven. Ik kreeg iets met haar, maar omdat we in verschillende steden woonden was het lastig om elkaar te zien. Na vijf weken maakte ze het uit. Ze zag het heen en weer gereis niet meer voor zich. Ik heb daar nog wel twee jaar last van gehad.”

Sandra: „Ik kom uit een relatie van bijna vijf jaar, met samenwonen. Mijn ex kwam ermee om het uit te maken, maar het ging al een tijd niet meer zo lekker. Er ontbrak een basis van vertrouwen. Mensen om ons heen waren niet verbaasd dat het misging. We praatten meer met anderen over onze problemen dan met elkaar.”

Hij: „Mijn vorige relatie heeft een halfjaar te lang geduurd. Zij was een onzeker persoon, net als ik. Ik heb de neiging om dingen uit te stellen en me veel te druk te maken om wat anderen van me denken, en zij versterkte dat nog eens. Op dit moment ben ik vooral bezig met mezelf, met het afbakenen van mijn plek op de wereld. Ik wil een compleet mens worden, in plaats van me pas compleet te voelen met een ander.”

Zij: „In het begin moest ik wennen aan het alleen zijn, maar eigenlijk heeft het goed uitgepakt. Niemand controleert nu meer wat ik doe of denk. Dat is een bevrijding.”

Hij: „Ik hou van een mooi lichaam, vrij slank, tussen de 1.70 en 1.80 meter. Een vrouw mag zelfs langer zijn dan ik.”

Zij: „Voor de toekomst zoek ik een metgezel, iemand met wie je alles kunt delen. Ik ken koppels bij wie liefde en vriendschap perfect in balans zijn. Het kan.”

Na

Zij: „Hij had een baard, en z’n haar was wat langer. Een ruig type. Dat had ik niet verwacht, maar uiterlijk kan me niet veel schelen. Het gesprek liep eigenlijk wel.”

Hij: „Het begon met elkaar ongemakkelijk aankijken, maar daarna werd het gezellig en kwamen er vrij uiteenlopende onderwerpen aan bod. Wonen, vakantie, sociaal leven… Ze had wel iets.”

Zij: „Om z’n geld te verdienen zit hij aan de helpdesk van een ICT-afdeling – eigenlijk niks voor hem, vond hij zelf. Hij organiseert ook dingen rond poppodia, iets met licht en fotografie, en hij maakt foto’s. Halverwege het gesprek gaf hij me zijn visitekaartje zodat ik z’n website kon bekijken.”

Hij: „Er waren een boel overeenkomsten. We bleken beiden van metal te houden, van Rammstein.”

Zij: „Hij heeft niet zo’n uitgebreid sociaal netwerk als ik, maar hij vindt dat wel prima, volgens mij.”

Hij: „Ik vond Sandra echt iemand met wie je een biertje doet om even bij te praten, puur vriendschappelijk. Een paar jaar geleden zou ik gezegd hebben: nee, ik heb vrienden genoeg, maar nu denk ik: kom maar op. Elke uitbreiding van mijn netwerk is welkom. Alleen ben ik vergeten om haar gegevens te vragen.”

Zij: „Ik aarzel om hem te mailen. Het was een leuke avond, maar we leken in niks op elkaar. Hij heeft geen enkele opleiding afgemaakt, zelfs z’n middelbare school niet, en ik ben best wel een strebertje. Ik wil verder komen.”

    • Sandra Heerma van Voss