FIFA schorst Caraïbische bestuurders

De wereldvoetbalbond FIFA heeft zes Caraïbische voetbalbestuurders een schorsing van tussen de zeven dagen en twee jaar opgelegd. Ze worden gestraft wegens hun aandeel in een poging tot omkoping door toenmalig FIFA-presidentskandidaat Mohamed bin Hammam.

Van de zes werd Patrick John uit Dominica het zwaarst gestraft. Hij mag twee jaar lang niet actief zijn in het profvoetbal en kreeg een boete van 3.000 Zwitserse frank, ruim 2.400 euro. Vincent Cassell uit Montserrat mag zich zestig dagen niet met voetbal bemoeien en moet ruim 240 euro betalen.

De Anguillaan Raymond Guishard werd voor 45 dagen geschorst, Noel Adonis uit Guyana voor dertig dagen. Beiden moeten ruim 240 euro boete betalen. Tandica Hughes uit Montserrat werd geschorst voor vijftien dagen, maar kreeg geen boete.

Everton Gonsalves uit Antigua en Barbuda werd voor slechts zeven dagen geschorst, maar kreeg wel een boete van ruim 240 euro. Zijn landgenoot Derrick Gordon kreeg een reprimande en dezelfde boete.

Oliver Camps uit Trinidad en Tobago, Lionel Haven van de Bahamas en Patrick Mathurin uit Saint Lucia zijn geen voetbalfunctionaris. De onderzoeken die tegen hen liepen zijn gestaakt en kunnen heropend worden als ze een nieuwe functie in het voetbal krijgen. (AP, Novum)