Dortmund wint van München - ondanks rentree Robben

Holger Badstuber (L) of Bayern Munich reacts after missing a last-minute chance to score during their German first division Bundesliga soccer match against Borussia Dortmund in Munich, November 19, 2011. Dortmund won the match 1-0. REUTERS/Kai Pfaffenbach (GERMANY - Tags: SPORT SOCCER) DFL LIMITS USE OF IMAGES ON THE INTERNET TO 15 PICTURES DURING THE MATCH AND, PROHIBITS MOBILE (MMS) USE DURING AND UP TO 2 HOURS POST MATCH. FOR MORE INFORMATION CONTACT DFL
Holger Badstuber (L) of Bayern Munich reacts after missing a last-minute chance to score during their German first division Bundesliga soccer match against Borussia Dortmund in Munich, November 19, 2011. Dortmund won the match 1-0. REUTERS/Kai Pfaffenbach (GERMANY - Tags: SPORT SOCCER) DFL LIMITS USE OF IMAGES ON THE INTERNET TO 15 PICTURES DURING THE MATCH AND, PROHIBITS MOBILE (MMS) USE DURING AND UP TO 2 HOURS POST MATCH. FOR MORE INFORMATION CONTACT DFL Badstuber (Bayern München) schopt tegen de paal als reactie op het missen van een kans in de laatste minuten van de wedstrijd tegen Borussia Dortmund. Foto Reuters / Kai Pfaffenbachc

Borussia Dortmund heeft de topper in de Bundesliga van Bayern München gewonnen. De ploeg van Jürgen Klopp was nipt met 1-0 te sterk. Dit meldt persbureau Novum.

Titelhouder Dortmund stijgt een plaatsje door de zege en komt op de tweede plaats met 26 punten, twee punten minder dan de opponenten van vandaag, Bayern.

In de eerste helft viel weinig te beleven in de Allianz Arena in München. Na een half uur schoot Franck Ribéry over op aangeven van Arjen Robben. De Nederlandse vleugelspits maakte zijn rentree na een liesblessure, die hem zeven weken aan de kant hield. Hij werd na zeventig minuten vervangen.

Dortmund kwam vijf minuten daarvoor op voorsprong door een doelpunt van Mario Götze, die in de linkerhoek raak schoot. Namens de bezoekers was ook Shinji Kagawa al dicht bij de openingstreffer geweest, maar doelman Manuel Neuer voorkwam dat met een krappe redding.

    • Peter van der Ploeg