Opinie

    • Ik

Amsterdamse gastvrijheid

Op het centraal station van Amsterdam ben ik getuige van een staaltje Amsterdamse gastvrijheid. „Tram 1 vertrekt vanaf dat perron daar”, hoor ik een meisje in het Engels tegen een toeriste zeggen. „Maar, als u naar het Leidseplein wilt, kunt u ook tram 5 nemen. Die vertrekt al over een minuut.” De toeriste lacht dankbaar,

Op het centraal station van Amsterdam ben ik getuige van een staaltje Amsterdamse gastvrijheid.

„Tram 1 vertrekt vanaf dat perron daar”, hoor ik een meisje in het Engels tegen een toeriste zeggen.

„Maar, als u naar het Leidseplein wilt, kunt u ook tram 5 nemen. Die vertrekt al over een minuut.”

De toeriste lacht dankbaar, bedankt en loopt richting tram.

„Oh ja”, roept het meisje de toeriste na.

„Als u geen zin heeft om te betalen, moet u in het midden instappen, want daar zit niemand te controleren!”

Lieke van Dijk

    • Ik