Wereldwijd protesten Occupy - In New York 200 betogers gearresteerd

Occupy Wall Street demonstrators gather in Foley Square during what protest organizers called a day of action in New York November 17, 2011. New York police prevented protesters from shutting down Wall Street on Thursday, arresting more than 200 people in repeated clashes with an unexpectedly small but spirited Occupy Wall Street rally. REUTERS/Jessica Rinaldi
Occupy Wall Street demonstrators gather in Foley Square during what protest organizers called a day of action in New York November 17, 2011. New York police prevented protesters from shutting down Wall Street on Thursday, arresting more than 200 people in repeated clashes with an unexpectedly small but spirited Occupy Wall Street rally. REUTERS/Jessica Rinaldi Occupy Wall Street betogers verzamelen zich op Foley Square in New York. Foto Reuters / Jessica Rinaldi

In New York is de politie in botsing gekomen met de betogers van de Occupy-beweging. Meer dan tweehonderd mensen zijn opgepakt en zeker zeventien mensen raakten gewond.

Meer dan duizend demonstranten verzamelden zich in de buurt van de beurs van New York en ging zitten op een aantal kruispunten. De menigte zong slogans als “De hele dag, de hele week, sluit Wall Street”. Gehelmde agenten grepen bij een deel van de bijeenkomsten hardhandig (video) in. De activiteiten op de beurs werden niet verstoord.

Wereldwijd gingen betogers de straat op om te markeren dat de beweging nu twee maanden bestaat en niet van plan is te stoppen. De demonstraties die plaats vonden in onder meer Los Angeles, Las Vegas, Boston, Washington en Portland verliepen veelal rustig. Het merendeel van de arrestaties werd verricht voor het blokkeren van straten. De verkeershinder was van korte duur.

    • Marije Willems