Weer

Pas in de tweede helft van volgende week wordt het mogelijk natter. Tot die tijd staan we onder invloed van een hogedrukgebied boven het continent waar we al lange tijd mee te maken hebben en blijft neerslag beperkt tot hooguit wat gemiezer.

De zon heeft het vaak moeilijk door het ochtendgrijs heen te breken. De beste papieren voor fraai weer heeft de zaterdag.

Vanavond arriveren al opklaringen. Vannacht ontstaat daarin wel weer mist, maar die lost morgenochtend vrij makkelijk op. Daarna zijn er vooral in het noorden nog wat wolkenrestanten, maar ook daar breekt de zon er ’s middags uiteindelijk door. Bij een lichte zuidoostelijke bries wordt het 8 graden in de noordelijke provincies tot 11 graden in Zuid-Limburg.

Waar de nacht naar morgen toe blijft steken op 2 tot 4 graden, koelt het in de nacht naar zondag vooral landinwaarts verder af, met daar temperaturen rond het vriespunt. Daarbij ontstaat wel hardnekkige mist die zondag naar verwachting op veel plaatsen lang blijft hangen, bij maxima rond 6 graden. Meeste kans op zon heeft het zuiden. Waar de zon doorbreekt wordt het een graad of 10.

Begin volgende week is het opnieuw vaak grijs.