Video: meneer Strubbe a.k.a. iPad-opa overleden

“Zal ook wel na mijn dood worden voordat die hier uit de kamer gaat verdwijnen, want afstand doen van zo’n trouw apparaat, waar ik nooit last van hackers hebt, nooit last van virussen hebt, hij doet het altijd, hij weigert nooit, waarom zou je zo’n goeie vriend de deur uit doen?”

Dat waren de dierbare woorden waarmee meneer Strubbe zichzelf ruim een jaar geleden introduceerde. Meneer Strubbe, hoogbejaard en stokdoof, was gehecht aan zijn oude bakbeest, zijn MS-Dos, maar zag toch ook wel de voordelen van een moderne iPad. Vooral “op de Google de www’s opzoeken” was zo handig.

Meneer Strubbe werd na het filmpje van de Consumentenbond een graag gezien persoon op internet en werd daarom bij de lancering van de tweede versie van de iPad opnieuw gevraagd zijn licht over het goedje te laten schijnen.

Maar bij de lancering van de iPad 3 is helaas een nieuwe meneer Strubbe nodig. Want volgens berichten is ‘s Nederlands échte iPad-opa enige tijd geleden overleden. De MS-Dos is de deur uit.

    • Dirk Wijnand de Jong