Vermoord in de Daihatsu

None

Sweety. The Friends, Betrayal and Murder of Maja Bradaric.Nederland 2, 00.35 – 02.00

Het was een van de gruwelijkste moorden van de afgelopen tien jaar. Op 17 november namen drie jongens de 16-jarige Maja Bradaric mee in een witte Daihatsu. Nadat ze een tijdje hadden rondgereden, legde de 18-jarige Goran M., zijn hand op haar hals. Eerst leek het spel,maar daarna werd zijn greep vaster. Hij pakte een touw en trok door totdat ze was gestikt.

Later vertelde Goran aan de politie dat het hem had verbaasd hoelang dat duurde. Een half uur. In films duurde het altijd maar een paar minuten. De jongens reden naar de polder, gooiden benzine over Maja’s lichaam en staken het in brand. Goran, die tien jaar cel en tbs kreeg, heeft nooit een motief voor de moord gegeven. Menna Laura Meijer maakte er een documentaire over in 2008, Sweety, die vannacht voor de tweede keer wordt uitgezonden. De documentaire toont de waanzin die Goran moet hebben beheerst en de angst die hij daardoor inboezemde bij zijn vriendinnetje Nina. De knapste beelden uit de documentaire: Nina die aan de interviewster uitlegt waarom ze zweeg over de moord op haar beste vriendin. Sowieso knap dat Meijer haar voor de camera heeft gekregen.

Jannetje Koelewijn

    • Jannetje Koelewijn