Remake VS voor KRO-serie Penoza

De Nederlandse serie Penoza gaat naar de Verenigde Staten. NL Film-producent Alain de Levita onthult donderdag dat ABC Studio's een Amerikaanse versie van de Nederlandse dramaserie gaat produceren. Eerder werd al bekend dat er ook een Poolse versie van Penoza wordt gemaakt.

De Levita is enorm trots. „Naast de remake in Polen en de deal met ABC hebben ook andere landen reeds hun interesse in de serie getoond. Wij hopen op een groot internationaal succes voor Penoza.”

Penoza gaat over Carmen van Walraven, de weduwe van een vermoorde drugsbaron. Na de dood van haar man treedt Carmen in zijn voetsporen om haar kinderen te beschermen. In de serie spelen onder anderen Monic Hendrickx, Thomas Acda en Johnny de Mol.

Hoofdrolspeelster Monic Hendrickx won vorig jaar een Beeld en Geluid Award voor haar rol in Penoza. Momenteel is het tweede seizoen van de serie in productie. Die wordt in het najaar van volgend jaar door de KRO uitgezonden. (Novum)