Nederlandse romans Lezen

Miquel Bulnes: Het bloed in onze aderen. Prometheus, 624 blz. € 24,95. Zinderende roman over het chaotische Spanje van de jaren twintig, vol opportunisten die het land later in de burgeroorlog zouden storten.

A.H.J. Dautzenberg: Samaritaan. Contact, 251 blz. €19,95. Dautzenberg onderzoekt de egocentrische drijfveren van zijn orgaandonatie en geeft zijn nier het woord: ‘You talkin’ to me?’

Marente de Moor: De Nederlandse maagd. Querido, 297 blz. €18,95. AKO-winnende verrassing over een jonge schermster in het Interbellum; een mysterieuze roman met hermansiaanse trekjes.

Nescio: Dichtertje, Titaantjes en De uitvreter. Nijgh & Van Ditmar, 160 blz. € 29,95. Een facsimile-editie (met bloedmooie illustraties van schilder Johan Eshuis) die alle Nescio-fans zichzelf en hun vrienden cadeau zouden moeten doen.

Dimitri Verhulst: De intrede van Christus in Brussel. Contact, 176 blz. € 18,95 / € 21,95. Hij komt! Hij komt! Dimitri Verhulst schetst geestig en vilein hoe de Belgen reageren wanneer de plotselinge komst van de Heiland wordt aangekondigd.