Meterslange tunnel voor drugssmokkel ontdekt

De tunnel verbindt een pakhuis in Mexico met één in de VS. Twee mannen zijn gearresteerd en 17 ton drugs zijn in beslag genomen.

Bij de ontdekking van een geheime drugstunnel tussen Mexico en de Verenigde Staten is 17 ton marihuana in beslag genomen. Dat hebben Amerikaanse grensautoriteiten gisteren bekendgemaakt. De tunnel, een 400 meter lange ondergrondse verbinding tussen twee pakhuizen in San Diego (VS) en Tijuana (Mexico), is volgens de politie een van de belangrijkste drugstunnels ooit gevonden. Autoriteiten kwamen de tunnel op het spoor toen twee bestuurders van een truck geladen met 3 ton vlakbij de opslagplaats in de VS werden aangehouden. De tunnel was voorzien van licht en ventilatie en is vermoedelijk gebouwd door het Mexicaanse Sinaloa-kartel. Sinds oktober 2008 zijn meer dan zeventig smokkeltunnels ontdekt aan de Mexicaans-Amerikaanse grens. De twee gearresteerde mannen hangt mogelijk een levenslange gevangenisstraf boven het hoofd. (AP)