Meterslange tunnel voor drugssmokkel ontdekt

A journalist walks through a tunnel during a presentation to the media in Tijuana November 16, 2011. Police have discovered a "major cross-border drug tunnel" running to California from Mexico, and seized 14 tons of marijuana, authorities said Wednesday. The tunnel links warehouses in an industrial park south of San Diego and the Mexican border city of Tijuana, the U.S. Immigration and Customs Enforcement agency said in a news release. REUTERS/Jorge Duenes (MEXICO - Tags: CRIME LAW DRUGS SOCIETY)
A journalist walks through a tunnel during a presentation to the media in Tijuana November 16, 2011. Police have discovered a "major cross-border drug tunnel" running to California from Mexico, and seized 14 tons of marijuana, authorities said Wednesday. The tunnel links warehouses in an industrial park south of San Diego and the Mexican border city of Tijuana, the U.S. Immigration and Customs Enforcement agency said in a news release. REUTERS/Jorge Duenes (MEXICO - Tags: CRIME LAW DRUGS SOCIETY) REUTERS

De tunnel verbindt een pakhuis in Mexico met één in de VS. Twee mannen zijn gearresteerd en 17 ton drugs zijn in beslag genomen.

Bij de ontdekking van een geheime drugstunnel tussen Mexico en de Verenigde Staten is 17 ton marihuana in beslag genomen. Dat hebben Amerikaanse grensautoriteiten gisteren bekendgemaakt. De tunnel, een 400 meter lange ondergrondse verbinding tussen twee pakhuizen in San Diego (VS) en Tijuana (Mexico), is volgens de politie een van de belangrijkste drugstunnels ooit gevonden. Autoriteiten kwamen de tunnel op het spoor toen twee bestuurders van een truck geladen met 3 ton vlakbij de opslagplaats in de VS werden aangehouden. De tunnel was voorzien van licht en ventilatie en is vermoedelijk gebouwd door het Mexicaanse Sinaloa-kartel. Sinds oktober 2008 zijn meer dan zeventig smokkeltunnels ontdekt aan de Mexicaans-Amerikaanse grens. De twee gearresteerde mannen hangt mogelijk een levenslange gevangenisstraf boven het hoofd. (AP)