Kook- en eetboeken

Yotam Ottolenghi: Plenty, groente genoeg om heel lekker te koken. Fontaine 288 blz. € 29,90. Watertanden: groente in de hoofdrol, recepten van dé Londense hypekok van dit moment, simpel en geraffineerd tegelijk.

Carolyn Steel: De hongerige stad. Vert. Leo Reijnen, Hedie Meischke, Wouter Groothuis. Nai Uitgevers, 340 blz. € 19,95. Smakelijke en hier en daar onsmakelijke geschiedenis van hoe steden zich voeden en gevoed hebben. De hele spijsvertering van de stad komt voorbij.

Meneer Wateetons & Sjoerd Mulder: Over worst. 256 blz., Carrera, € 22,50. Zelf worst kitten met de Buurman & Buurman van het koken. Alles wat je wel en niet over worst wilt weten. En een test van de meest voorkomende exemplaren.

Janneke Vreugdenhil: Comfort Food. 125 recepten voor instant geluk. Nw Amsterdam, 288 blz. € 24,99. NRC kookschrijfster deelt haar troostvoedsel, van kaneelbroodjes tot risotto.

Niki Segnit: De Smaakbijbel. Podium, 415 blz € 25,-. Kookboek als een verfwaaier. Vergeet het slaafs recepten volgen, zoek nu zélf uit wat bij elkaar past.