Johan Cruijff denkt aan opstappen bij Ajax

„Misschien stappen we op, misschien ook niet.” Veel harder werd het dreigement van Johan Cruijff om uit de raad van commissarissen van Ajax te stappen gisten tegenover de NOS niet. Maar alles wijst erop dat als de club zich niet verzet tegen de komst van Louis van Gaal als algemeen directeur, Cruijff het snel voor gezien houdt. Hij maakte duidelijk dat ook de trainers die op zijn voorspraak posities kregen bij de club zullen overwegen te vertrekken. Tenzij Ajax – de facto de ledenraad – het vertrouwen opzegt in de vier andere commissarissen die woensdag zonder instemming van Cruijff besloten Van Gaal te benoemen. Volgens Cruijff is het een keuze tussen Ajax óf „vier mensen die hier drie maanden geleden binnen zijn komen rollen en de hele boel gaan uitmaken”. Hij doelt op medecommissarissen Steven ten Have, Paul Römer, Marjan Olfers en Edgar Davids. (NRC) Besluit rvc op het randje, pag. 12 en 13