Hoofdredacteur NU.nl per direct weg wegens intern conflict

Laurens Verhagen is per direct weg als hoofdredacteur van NU.nl. Screenshot SanomadigitalNL

De hoofdredacteur van NU.nl, Laurens Verhagen, is per direct vertrokken. Volgens Sanoma Media vertrekt hij vanwege verschil van inzicht in het te voeren beleid.

Verhagen heeft met Sanoma afgesproken niet te reageren op zijn vertrek. Op Twitter zegt hij:

Twitter avatar LaurensVHG Laurens Verhagen Is er eigenlijk nog wat gebeurd vandaag?

Maandag neemt Tonie Broekhuijsen als interim hoofdredacteur de werkzaamheden waar. Broekhuijsen werkt sinds 1984 voor Sanoma Media. Sinds 1 januari dit jaar is hij verantwoordelijk voor de digitale content van het blad AutoWeek. Hij zal deze functie gaan combineren met zijn interim rol.

Verhagen was vanaf april 2006 hoofdredacteur van NU.nl. De nieuwssite is met maandelijks ruim 5,4 miljoen bezoekers de grootste van Nederland.

‘Nieuws als een bom ingeslagen bij de redactie’

Een redacteur van NU.nl die zegt namens de hele redactie te spreken licht de ontstane situatie toe:

“Het vertrek van Laurens is op de redactie als een bom ingeslagen. Wij keuren dit besluit ten strengste af en staan achter Laurens. Er is een conflict tussen Laurens en de uitgevers ontstaan over zaken als de redactionele onafhankelijkheid en dat is geëscaleerd. Het gaat niet om een persoonlijk conflict, maar het is een conflict tussen management en redactie. In een brief heeft de redactie zich achter Laurens geschaard. Daar volgde een radiostilte op van drie weken en vandaag kwam dit nieuws naar buiten. De redactie is tot op heden niet ingelicht over de inhoudelijke gronden van Laurens’ vertrek.”

Enkele redactieleden van NU.nl op Twitter:

Twitter avatar maartenkes maarten keswiel Dit is de zwartste dag in de geschiedenis van NU.nl. Onze hoofdredacteur weg na een “verschil van inzicht” met ons moederbedrijf.
Twitter avatar WilmaH Wilma Haan Diep, diep trieste dag vandaag http://t.co/0heHc7L5 I http://t.co/WpKXnfZK En een staande ovatie voor @LaurensVHG
Twitter avatar colinvanhoek Colin van Hoek Wat Haan zegt. RT @WilmaH Diep, diep trieste dag vandaag http://t.co/oCsVaePx I http://t.co/7z4AU81F
Twitter avatar MarkVos MarkVos Treurige dag @LaurensVHG weg bij NU.nl wegens ‘verschil van inzicht’ - http://t.co/g3relU5l