Hoeveel bomen gingen er dood voor jóuw laptop?

Je gebruikt ‘m elke dag, maar hoe kwam je laptop eigenlijk tot stand en wat was er voor nodig? In ieder geval 0,3 vierkante meter aan tropisch regenwoud en een hoeveelheid energie die je laptop twee jaar van stroom zou kunnen voorzien.

Je gebruikt ‘m elke dag, maar hoe kwam je laptop eigenlijk tot stand en wat was er voor nodig? In ieder geval 0,3 vierkante meter aan tropisch regenwoud en een hoeveelheid energie die je laptop twee jaar van stroom zou kunnen voorzien. Het Wereld Natuur Fonds brengt het keurig voor je in beeld. Blijft het hangen?

Wat ligt er op m’n bord?

Een tweede video zet aan tot denken over de relatie tussen wat er op je bord ligt en welke middelen er nodig waren om het voedsel te verbouwen. We maken nu al gebruik van een derde van de oppervlakte van de aarde om voedsel te verbouwen. En dan te bedenken dat we in 2050 twee keer zoveel eten nodig hebben.

    • Marije Willems