'Endemol wijst bod af Time Warner'

De Nederlandse televisieproducent Endemol heeft het bod van Time Warner afgewezen. Dat meldt de Italiaanse krant La Repubblica vandaag. Het Amerikaanse mediaconcern zou 1 miljard euro willen betalen voor de makers van onder meer Big Brother.

De schuldeisers van Endemol zouden het bod te laag vinden. Bovendien willen zij eerst het schuldenprobleem van het Nederlandse bedrijf oplossen. Endemol onderhandelt al maanden met banken en investeringsmaatschappijen over een schuld van circa 2,7 miljard euro. Die is het gevolg van de overname van Endemol door Goldman Sachs, Cyrte Investments en Mediaset van de familie Berlusconi in 2007. Daarnaast zou Endemol volgens de Italiaanse pers eerst moeten reageren op een andere bod, van Mediaset en de Italiaanse investeringsmaatschappij Clessidra. Samen zouden zij de andere aandeelhouders willen uitkopen.

Endemol kreeg deze week opnieuw uitstel van zijn schuldeisers. De producent heeft nu tot 13 december om laten zien dat het bedrijf aan zijn verplichtingen kan voldoen.