Camiel Eurlings (1973)

Hij doet het niet. Hij doet het echt niet, zei hij gisteren toen hij als oud-minister weer eens in de Tweede Kamer moest zijn. Camiel Eurlings (midden, met Verhagen links op de foto) is niet beschikbaar als partijleider. „Ik heb nu een ander leven”, zegt hij. „Die keuze heb ik bewust gemaakt. Ik heb nu tijd om ’s avonds muziek aan te zetten, een kaars aan te steken, een wijntje te drinken en niet als een gek alle nieuwsprogramma’s terug te gaan kijken.” Camiel Eurlings heeft een bestuursfunctie bij Air France-KLM, zijn eerste carrièrestap buiten de politiek. Eerder was hij het jongste gemeenteraadslid ooit, Tweede Kamerlid, aanvoerder van de CDA-fractie in het Europees Parlement en minister van Verkeer en Waterstaat. Hij was toen populair, en is dat nog steeds. Vorig jaar stapte hij uit de politiek, maakte er een punt van dat te doen om een gezin te kunnen stichten. Zijn relatie van toen is inmiddels voorbij. Maar dat verandert niets, zei hij gisteren. „Ik sport zelfs weer.”