Weer

Het is de komende dagen wat minder koud. De wind is gedraaid naar een zuidelijke richting, waardoor zachtere lucht onze kant op komt. Dit levert veel grijze wolken op die ook morgen nogal hardnekkig kunnen zijn.

Afgelopen nacht vroor het, met uitzondering van de westelijke kustgebieden, nog 1 tot 3 graden.

Vanochtend scheen in Groningen, Drenthe, Overijssel en de Achterhoek nog even de zon. Uiteindelijk werd het overal grijs en nevelig en dat blijft ook vanavond en komende nacht. Het kwik blijft steken bij 5 tot 9 graden.

Morgen begint de dag overal grauw en grijs. In de loop van de middag breekt vanuit het zuidoosten de zon even door, maar op veel plaatsen komen de opklaringen te laat. Met 9 tot 12 graden is het een stuk zachter, ondanks het gebrek aan zon. Er waait een zwakke tot matige zuidenwind.

In de avond breiden de opklaringen zich verder noordwaarts uit. Dit levert in de nacht naar zaterdag weer wat lagere temperaturen op, met lokaal vorst aan de grond. Na het optrekken van het ochtendgrijs begint de zaterdag vrij zonnig. Zondag en maandag kan het lokaal wat tegenvallen. Het blijft grotendeels droog, met 10 graden overdag en iets boven nul in de nacht.