Video: Koeweiti’s bestormen parlement

Caption: Dozens of Kuwaitis briefly stormed Kuwait's parliament building as hundreds of others protested outside in Kuwait City late Wednesday, Nov. 16, 2011. Opposition lawmakers warned Wednesday of a growing political crisis after dozens of anti-government protesters muscled their way into the parliament during debate over efforts to question Prime Minister Sheik Nasser Al Mohammad Al Sabah about corruption allegations. (AP Photo/Nasser Waggi)
Caption: Dozens of Kuwaitis briefly stormed Kuwait's parliament building as hundreds of others protested outside in Kuwait City late Wednesday, Nov. 16, 2011. Opposition lawmakers warned Wednesday of a growing political crisis after dozens of anti-government protesters muscled their way into the parliament during debate over efforts to question Prime Minister Sheik Nasser Al Mohammad Al Sabah about corruption allegations. (AP Photo/Nasser Waggi) Tientallen Koeweiti’s bestormden gisteren het parlement in Koeweit Stad. Foto AP / Nasser Waggi

Duizenden Koeweit’s bestormden gisteravond het parlement in hoofdstad Koeweit-Stad tijdens een debat over beschuldigingen van corruptie tegen premier Sheik Nasser Al Mohammad Al Sabah. Tientallen mensen slaagden erin ook daadwerkelijk binnen te komen en zongen het volkslied.

Dit zijn beelden van de boze demonstranten in de volksvertegenwoordiging die ook de premier opriepen om op te stappen:

http://youtu.be/5LJAb2kYEiA

Buiten probeerden de veiligheidsdiensten de duizenden demonstranten uiteen te drijven.

De Arabische lente ging grotendeels voorbij aan Koeweit het afgelopen jaar. Er vonden geen grootschalige demonstraties voor hervormingen plaats; het land heeft het meest actieve en machtigste parlement in de Golf-regio al worden de belangrijkste beslissingen genomen door de familie van premier Al Sabah. Critici vrezen dat de demonstratie van gisteravond mogelijk een voorbode is voor grotere protesten. Koeweit wil namelijk snijden in de sociale zekerheid die steeds meer kosten met zich meebrengt, meldt persbureau AP.

    • Hans Klis