Video: hardhandige arrestaties bij Occupy Wall Street-demonstratie

Caption: Police officers stand with their batons at the ready during a march of Occupy Wall Street protestors on the Financial District, Thursday, Nov. 17, 2011, in New York. Two days after the encampment that sparked the global Occupy movement was cleared by authorities, demonstrators marched through the financial district and promised mass gatherings in other cities. (AP Photo/John Minchillo)
Caption: Police officers stand with their batons at the ready during a march of Occupy Wall Street protestors on the Financial District, Thursday, Nov. 17, 2011, in New York. Two days after the encampment that sparked the global Occupy movement was cleared by authorities, demonstrators marched through the financial district and promised mass gatherings in other cities. (AP Photo/John Minchillo) Politieagenten staan in New York klaar voor de demonstraties van de Occupy-beweging. Foto AP / John Minchillo

Twee dagen nadat de Occupy Wall Street-beweging het kampement in Zucotti Park in New York moest verlaten vond er vandaag opnieuw een protestmars plaats in het financiële district van de stad. De politie trad hard op tegen demonstranten die de straten blokkeerden.

Sommige politieagenten sloegen en arresteerden betogers die op straat zaten en weigerden te vertrekken. Zoals hieronder te zien valt:

De Occupy-beweging riep vandaag op tot een dag van demonstraties in het hele land. Aangezien de dag net begonnen is in de Verenigde Staten, kan er nog van alles gebeuren. Onder andere de Oekraïense protestgroep Femen zal vandaag in New York ook hun steun betuigen aan de Occupy-beweging. Hieronder kunt u in ieder geval live meekijken naar de ontwikkelingen in New York: