Verdachte schietpartij Witte Huis beschuldigd van poging moord op Obama

A crew works atop the White House on the side that was hit by bullets last week in Washington November 16, 2011. Police arrested a 21-year old man on Wednesday suspected of shooting at the White House last week, after federal agents found two bullets that had hit the mansion, including one that struck a window. REUTERS/Kevin Lamarque (UNITED STATES - Tags: CRIME LAW POLITICS)
A crew works atop the White House on the side that was hit by bullets last week in Washington November 16, 2011. Police arrested a 21-year old man on Wednesday suspected of shooting at the White House last week, after federal agents found two bullets that had hit the mansion, including one that struck a window. REUTERS/Kevin Lamarque (UNITED STATES - Tags: CRIME LAW POLITICS) Onderzoek op het dak van het Witte Huis na het schietincident woensdag. Foto Reuters / Kevin Lamarque

De man die begin deze week een kogel afvuurde op het Witte Huis wordt vervolgd voor poging tot moord op president Obama. Dat meldt CBS News.

De Amerikaanse politie arresteerde de 21-jarige Oscar Ramiro Ortega-Hernandez gisteren in een hotel in Pennsylvania. Volgens de politie was de man verward en kampt hij met psychische problemen. Hij blijft vooralsnog in hechtenis.

De kogelinslag werd dinsdag ontdekt in één van de privévertrekken van het Witte Huis. Ook werd er een kogelhuls gevonden in de tuin voor de ambtswoning.

    • Marije Willems