32.000 nieuwe donateurs KWF na tv-actie - ‘Weinig Pink Ribbon in onderzoek’

Foto Reuters / Jo Yong-Hak

De televisieactie Sta Op Tegen Kanker heeft gisteravond bijna 32.000 nieuwe donateurs opgeleverd voor KWF Kankerbestrijding. Een groot deel van de opbrengst wordt gestopt in wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte en voorlichting aan patiënten.

KWF is verheugd met het grote aantal nieuwe donateurs. “We zijn enorm onder de indruk van het grote aantal mensen dat vanavond blijk heeft gegeven van hun steun aan onze ambitie om kanker geen dodelijke ziekte meer te laten zijn”, zei algemeen directeur Michel Rudolphie na afloop.

Voor de show werd een groot blik BN’ers opengetrokken om nieuwe leden te werven. Vorig jaar leverde de actie zo’n 35.000 nieuwe donateurs op.

‘Pink Ribbon gaf 1,8 procent voor onderzoek

Een van de meest bekende symbolische wervingsacties tegen kanker, Pink Ribbon, kwam gisteravond in een minder goed daglicht te staan. Het roze lintje, met een eigen tijdschrift, zou slechts 15 procent van de inkomsten aan wetenschappelijk onderzoek besteden. Een percentage dat ze, zo blijkt uit een reportage van Nieuwsuur vanavond, bij lange na niet halen.

volgens Elsken van der Wall, hoogleraar oncologie en voorzitter van de wetenschappelijke adviesraad van Pink Ribbon, is het “apert onwaar” dat er zo weinig geld naar wetenschappelijk onderzoek gaat.

http://nos.nl/video/314031-nauwelijks-geld-pink-ribbon-naar-borstkankeronderzoek.html

    • Jules Seegers