Rijke Amerikanen vragen om hogere belastingen

Tax Me, het boekje dat de actiegroep gisteren presenteerde. Amerikanen die meer dan 1 miljoen dollar verdienen zouden meer belast moeten worden. Foto AFP / Mark Wilson

Een groep van 138 miljonairs uit de Verenigde Staten wil meer belast worden op hun inkomen. De ‘Patriottische miljonairs voor Fiscale Kracht’ schrijven in een brief aan Barack Obama en het parlement dat een dergelijke maatregel slechts positieve gevolgen heeft.

De vorige president George W. Bush voerde belastingverlagingen in voor rijke Amerikanen. Obama wil dit wel terugdraaien, maar strandt op tegenstand van de Republikeinen.

“Doe wat wijs is en verhoog onze belastingen”, zo stellen de rijke Amerikanen, die hun krachten een jaar geleden bundelden in de actiegroep. De miljonairs richten zich nu tot een speciale parlementscommissie. Die moet binnen een week met een plan komen om de Amerikaanse schuld terug te dringen.