muziek

dEUS

De Belgische avant-garde popgroep dEUS uit Antwerpen is op tournee in Nederland. Op 20 november geven ze een concert in De Oosterpoort in Groningen. Tijdens deze dEUS Keep You Close Tour, de titel van hun nieuwste album, zullen ze speciaal voor het Nederlandse publiek ook de oude bekende hits opvoeren. Voor andere concerten www.deus.be/tour

Giovanca

Nederlandse zangeres, teksschrijfster en model Giovanca treedt vrijdag op in Eindhoven. Haar jongste album is While I’m Awake uit 2010.

Vr 18 nov. MC Philips Eindhoven. protickets.nl

De Dijk 30 jaar

Popgroep De Dijk met Huub van der Lubbe aan het hoofd toert weer met de bekende bus door Nederland. De groep viert met deze tournee het feit dat ze dertig jaar bestaat.

Zaterdag 20 november in Muziekcentrum Enschede.

Hanson

De – nog steeds – jonge band Hanson, uit Tulsa, Oklahoma, bestaat uit de broers Isaac, Taylor en Zac Hanson en maakt al bijna twintig jaar muziek. De band speelt vrolijke, soulvolle powerpop en is bij het grote publiek vooral bekend om hun wereldhit MMMBop uit 1997. Maar de band is meer dan een eendagsvlieg. Zo verkocht Hanson wereldwijd al meer dan tien miljoen albums. Het nieuwste album heet Shout it Out.

18 nov. Paradiso.

New Cool Collective

De New Cool Collective viert achttien jaar repeteren, jammen, opnemen en toeren met de cd Eighteen. De band onder leiding van saxofonist Benjamin Herman heeft weer een swingende, humorvolle en breed geïnspireerde collage gemaakt.

Vr 18 nov Vorstin Hilversumwww.newcoolcollective.com

De Gehangenen

De gehangenen, het indringende muziektheaterwerk van Josse De Pauw en Jan Kuijken, kreeg in Brussel lovende kritieken. De komende maanden gaan ze op tournee in Rotterdam, Groningen, Leuven en Brussel. De interactie tussen orkest, acteurs, zangers en opgenomen geluidsmateriaal en gezangen maakt er een spannend, muzikaal verhaal van. Boven het strijkersensemble (Orchestre Royal de Chambre de Wallonie) hangen drie zangers en twee spelers. Janneke Daalderop is de sopraan. www.de-oosterpoort.nl

Classic Lounge

Zaterdag 19 november is in Westerliefde Amsterdam de 2de Yellow Lounge in Nederland, klassieke muziek in een club, met live optredens van Arthur & Lucas Jussen en Patricia Petibon. www.yellowlounge.nl