Muntthee

opinext@nrc.nl

Het nieuwe boek van Kluun en Hans van der Beek Aan de Amsterdamse Nachten is een „ode aan het uitgaan in de hoofdstad” (Uit, 10 november). Wie nog gelooft dat Amsterdam de stad is waar weinig geoordeeld wordt, is bij Kluun en Hans van der Beek aan het verkeerde adres. De heren van midden veertig houden er strenge regels op na. ‘Eating is cheating’ is een van de wijsheden van Kluun. En wie het in zijn hoofd haalt om een kop muntthee te bestellen, krijgt er genadeloos van langs van Hans van der Beek. Heel eerlijk zijn in je plannen om het die avond niet zo laat te maken, kan op weinig respect rekenen. Deze twee heren op leeftijd zullen weleens uitleggen hoe het nachtleven werkt. Misschien dat de meer ruimdenkende Amsterdammer hen de volgende keer een kopje thee met boomstronk kan aanbieden om ze weer een beetje te laten landen.

Silke de Klerk

Student pedagogiek

    • Silke de Klerk