Minder verlies voor Feyenoord

Feyenoord boekte over 2010-2011 een verlies van 6,3 miljoen euro. Een seizoen eerder was dat 14,5 miljoen.

Feyenoord heeft vorig seizoen een nettoverlies geleden van 6,3 miljoen euro. Het grootste deel van het verlies over het seizoen 2010-2011 wordt veroorzaakt door afschrijvingen op transfersommen ter waarde van 4,7 miljoen euro. Dat blijkt uit het jaarverslag dat de voetbalclub gisteren heeft gepubliceerd.

Ondanks het negatieve resultaat toont de directie zich in een persbericht tevreden over de jaarcijfers. Het verlies van Feyenoord was in het seizoen 2009-2010 nog 14,5 miljoen en een seizoen eerder kwam de club zelfs 17 miljoen tekort. In het jaarverslag schrijft de Feyenoord-directie dat ongezond financieel beleid „zelfs het voortbestaan van de club in gevaar heeft gebracht”.

Volgens de directie is Feyenoord nu op de weg terug. De club realiseerde vorig seizoen een positief exploitatiesaldo van 100.000 euro en verwacht over het huidige seizoen 4 miljoen euro winst te maken, onder meer door de transfers van Leroy Fer (deze zomer verkocht aan FC Twente) en Georginio Wijnaldum (aan PSV).

De omvangrijke schuldenlast van Feyenoord kromp vorig seizoen flink. De investeerdersgroep ‘Vrienden van Feyenoord’ stak in het seizoen 2010-2011 20 miljoen euro in de club. Daarmee liep het negatieve eigen vermogen van de club terug tot 21,1 miljoen euro.

Feyenoord staat wegens de financiële situatie onder curatele van de KNVB. De club verwacht uiterlijk in het najaar van 2012 gezond verklaard te worden door de bond. (NRC)