'In de klanken van Bon Iver proef je de herfst'

Hanna Verboom (28) is vanaf zondag te zien in het stuk De eetclub, naar het boek van Saskia Noort.

Boek

De eeuwige bron

„Dit boek, van Ayn Rand, is het beste boek aller tijden. Ik las het tijdens opnames in Panama, en hoewel het een dikke pil is, had ik het in vier dagen uit. Ik vind Rand geniaal. De eeuwige bron is een maatschappijkritisch boek, en tegelijk heel psychologisch: Rands personages zijn heel knap gelaagd. Het gaat over de tegenstelling tussen twee mannen, beide architect. De een doet alles vanuit een innerlijke noodzaak en de ander doet dingen alleen maar omdat ze van hem worden verwacht. Dicht bij jezelf blijven, of aan andermans verwachtingen voldoen, dat zijn herkenbare dilemma’s. Tegelijk is het een kritiek op het kapitalisme; nu natuurlijk weer heel actueel.”