Explosief gevonden bij Rabobank Hoenderloo na inbraak

Na een inbraak in de Rabobank in Hoenderloo is vanochtend een explosief gevonden. Dit zou zijn aangetroffen op straat, voor de bank. De Explosieven Opruimingsdienst is ter plaatse om het explosief onschadelijk te maken.

Na een inbraakmelding werd door de politie direct het explosief aangetroffen. Het is onduidelijk of bij de inbraak, die rond 02.30 uur werd gepleegd, iets buit is gemaakt. De politie doet hiernaar nog onderzoek en kon daarover derhalve nog niets zeggen. Het explosief moet eerst onschadelijk worden gemaakt, daarna kan pas onderzoek worden gedaan naar de inbraak.

Ongeveer tien woningen in de omgeving zijn ontruimd vanwege het ontploffingsgevaar. De bewoners worden opgevangen in de brandweerkazerne, zo weet Omroep Gelderland te melden.

    • Jules Seegers