Drie Nederlanders zijn wapenvergunning kwijt

Drie Nederlanders zijn hun wapenvergunning kwijtgeraakt, nadat uit onderzoek was gebleken dat ze in therapie waren. Dat zei de directeur van de Koninklijke Nederlandse Schutters Associatie (KNSA) vandaag tijdens een hoorzitting in de Kamer. Dat meldt de NOS.

De drie zijn uit de KNSA gezet en hun vuurwapens zijn door de politie in beslag genomen. Het is onbekend om wat voor mensen en wapens het gaat. Vijf meldingen worden nog onderzocht.

Onderzoeksraad: eisen wapenvergunning moeten zwaarder

De Onderzoeksraad voor Veiligheid vindt dat de regels voor aanvragers van een wapenvergunning moeten worden aangescherpt. In september presenteerde de raad zijn conclusies.

Op 9 april schoot Tristan van der V. zes mensen en zichzelf dood in het winkelcentrum Ridderhof. Hij gebruikte onder meer een semi-automatisch geweer waarvoor hij een vergunning had. Die vergunning was onterecht in zijn bezit, zo oordeelde de Onderzoeksraad.

    • Marije Willems