De liefde van @girlmeid14

In de rubriek Jong schrijven jongeren over jongeren en media. Meer columns, links en reacties op het blog nrc.nl/jong.

Mensen die denken dat ik alleen tweet om de wereld te vertellen wat voor interessante dingen ik doe, hebben het mis. Voor een groot deel ben ik bezig om berichten van wildvreemden te lezen, die een zodanig bijzondere levensindeling hebben dat ze de moeite van het volgen waard zijn. Een bijzonder geval in die categorie is @girlmeid14. Sinds ik haar account heb gevonden, ben ik gefascineerd door haar persoonlijkheid en obsessies.

Ze heet Patricia en is een 14-jarig meisje uit Groningen met een liefde voor zanger Laurens van de Nederlandse boyband Destine. @girlmeid14 begon met een lange stroom tweets over hoe leuk ze Laurens en de band vindt en met constante replies aan Laurens. Inmiddels heeft Laurens haar geblokkeerd en raast ze geregeld door over hoeveel ze van Laurens houdt, wat voor een eikel hij is, en hoe hun leeftijdsverschil van meer dan tien jaar best kan:

„Yessssssss het is me gelukt ik heb laurens gevraagd en nu afwachten! het heeft me veel moeite gekost maar ik heb het gedaan!”

„sommigen zeggen laurens is te oud voor mij... maar ik vindt echte liefde kent geen leeftijd en ik ga hem vragen als ik 18 ben.”

„@laurenstroost ik ben je echt zat! zelfs een zwerver is nog beter dan jou ik wou dat ik je nooit had gezien ben je nu blij robinL is beter!!”

„@laurenstroost heey ik heb gister een heerlijke avond gehad. maar herkende je mij ofzo? met je knip oogjes enzv XXX.”

Niemand weet zeker of Patricia echt bestaat, en niemand weet hoe haar mentale staat werkelijk is. Zo schrijft ze geregeld over haar ‘ziektes’, zonder daar over uit te weiden. Maar ik zal ik haar blijven volgen als mijn grote Twitterheld.

    • Rutger de Quay