Boek orkaan Katrina wint National Book Award

Jesmyn Ward (Foto AP)

Schrijfster Jesmyn Ward heeft met Salvage the Bones de National Book Award 2011 voor fictie gewonnen. Ze kreeg de Amerikaanse literatuurprijs woensdagavond uitgereikt tijdens een ceremonie die werd gepresenteerd door acteur en schrijver John Lithgow.
Het boek, dat gaat over de gevolgen van orkaan Katrina voor een gemeenschap in Mississippi, werd geprezen voor het ‘doordringende’ gebruik van beeldspraak. In de categorie non-fictie won Stephen Greenblatt met The Swerve, over de herontdekking van de klassieke dichter Lucretius tijdens de Renaissance.

De prijs voor poëzie ging naar Nikky Finney’s Head Off & Split. Inside Out & Back Again van Thanhha Lai werd verkozen tot beste boek voor jongeren.

Alle winnaars ontvangen omgerekend ruim elfduizend euro.

    • Sebastiaan Kort