‘Bijl in de rug van Johan’ - de reacties op benoeming Van Gaal bij Ajax

Reacties van onder meer Joahn Cruijff zelf, Keje Molenaar van de verzoeningscommissie en oud-voorzitter Uri Coronel die werd ‘weggepest’ door de revolutie. Maar ook het brein achter de contrarevolutie, Steven Ten Have, legt uit.Het woord “verrast” wordt vaak in de mond genomen.

http://nos.nl/video/314028-reacties-ajax-op-komst-van-gaal.html

“Dit stinkt natuurlijk aan alle kanten. (…) Ik zou bijvoorbeeld ook wel eens willen weten wat alle trainers ervan vinden. Het is in elk geval duidelijk dat er een heleboel mensen in de maling zijn genomen, onder wie ikzelf.” - Johan Cruijff tegen Voetbal International.

Dit krijgt een staartje

Zoals verwacht krijgt het aanstellen van Louis van Gaal nog een staartje. De ledenraad, sinds de revolutie goed gevuld met Cruijff-adepten, koos gisteren nog wat meer oud-voetballers. Molenaar spreekt na afloop dreigende taal dat de raad van commissarissen, die Cruijff gisteravond passeerde met de benoeming van Van Gaal, moet luisteren naar de ledenraad en door de leden kan worden weggestuurd.

http://nos.nl/video/205419-molenaar-een-eclatant-succes.html

En dus gaf Rob Been jr, de voorzitter van de ledenraad van Ajax, na de bijeenkomst van de ledenraad aan dat de raad verrast is over de aanstelling van Louis van Gaal als algemeen directeur en dat er binnenkort een gesprek met RvC-voorzitter Steven ten Have zal volgen.

http://nos.nl/video/314046-been-ledenraad-verrast.html

‘Van Gaal is het beste voor Ajax’

Op 1 juli 2012 moet Louis van Gaal dan beginnen als de nieuwe algemeen directeur van Ajax. De voorzitter van de RvC, Steven ten Have, verklaart de keuze in Nieuwsuur. “Het is meer Louis van Gaal erin, dan Cruijff eruit. Dit is het beste voor Ajax.”

http://nos.nl/video/314044-ten-have-over-komst-van-gaal.html

    • Jules Seegers