In beeld

Alles voor een wereldrecord

Vandaag was het Guinness World Records Day in Londen. Wereldrecordhouders kwamen naar de stad om te rijden op hun gekke voertuigen en een grote roze megaonderbroek zorgde voor een nieuw wereldrecord. En daar gaat het allemaal om.
Deelnemers poseren trots met hun officiële certificaat, nadat ze een nieuw wereldrecord hebben gevestigd door met het grootste aantal mensen, namelijk 57, één onderbroek aan te trekken.
AFP / Ben Stansall
Deelnemers in hun ondergoed nemen foto's van elkaar nadat ze het wereldrecord hebben neergezet in een oversized onderbroek van 5 bij 1,5 meter.
AP / Matt Dunham
Uiteraard kan na zo'n prestatie een 'group hug' niet ontbreken.
AP / Matt Dunham
Perry Watkins, de Britse uitvinder van 's werelds kleinste auto waar je legaal de openbare weg mee op kan, zit in zijn autootje dat 104.14 centimeter hoog is, 66.04 centimeter breed en 132.08 centimeter lang.
AFP / Ben Stansall
Dat past allemaal maar net.
AFP / Ben Stansall
's Werelds langste basketbalspeler (2,31m), de Britse Paul 'Tiny' Sturgess, was er ook bij in Londen.
AFP / Ben Stansall
De Britse uitvinder Edd China berijdt 's werelds snelste 'badkamer' met een snelheid van 68 kilometer per uur.
AFP / Ben Stansall
De Britse uitvinder Colin Furze rijdt op 's werelds snelste scootmobiel met een maximale snelheid van 115,21 km per uur.
AFP / Ben Stansall
Het fitnessproject Reebok CrossFit slaat de handen ineen met 3D Joe en Max om het record te breken voor het grootste 3D straatkunstproject ooit.
AP / Gary Prior
Een wereldrecord wordt gevestigd met 's werelds grootste en langste 3D straatschildering met een oppervlakte van 892 meter.
AP / Matt Dunham