Adjunct niet vervolgd

De man is niet schuldig aan mishandeling van een leerling.

De adjunct-directeur van het Anna van Rijncollege in Nieuwegein die vorige week een dertienjarige jongen in de kraag vatte, wordt niet vervolgd. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Utrecht gisteren bekendgemaakt. Het OM is na onderzoek van mening dat de man niet schuldig is aan mishandeling en niet had moeten worden aangehouden. De leiding van het Utrechtse politiekorps onderschrijft het oordeel van het OM en heeft excuses aangeboden aan de adjunct-directeur en de school.

De dertienjarige jongen weigerde een week geleden in opdracht van zijn leraar de klas te verlaten toen hij zich wild gedroeg. Hierop haalde de adjunct-directeur hem uit de les, waarbij de jongen viel. Zijn stiefvader deed aangifte van mishandeling. De adjunct-directeur bracht enkele uren door in een politiecel. Het bestuur van het Anna van Rijn College ziet het besluit als „een steun in de rug van onze adjunct-directeur”. De schoolleiding had het optreden van de politie scherp bekritiseerd. De adjunct handelde volgens protocol. (NRC)