Weer

Zachtere lucht boven het westen van Frankrijk en delen van de Britse eilanden rukt langzaam onze kant op. Dat gebeurt aan de oostflanken van een oceaandepressie die zal stuklopen op een hogedrukgebied boven het oosten en midden van Europa.

Vanavond en vannacht raakt het op steeds meer plekken in het westen van het land bewolkt. Als het licht wordt is het zuidoosten zonnig, het noordoosten mistig en het westen bewolkt.

Morgenmiddag raakt ook het oosten van het land bewolkt. Lokaal valt wat motregen. Met een naar het zuiden tot zuidwesten draaiende wind stroomt zachtere lucht binnen.

Na een nacht met in heldere gebieden nog vorst wordt het overdag, ondanks de toenemende bewolking, milder dan vandaag: 6 graden aan de Groningse grens met Duitsland tot 12 graden in het uiterste zuiden.

In de nacht naar vrijdag wordt het niet kouder dan 5 tot 8 graden. Overdag is het rustig met wolkenvelden en een paar zonnige momenten, waarvan de meeste in het westen.

Het weekeinde kent grote tegenstellingen, met hardnekkig grijze en stralend zonnige gebieden. Bij opklaringen kan het ’s nachts weer een graadje vriezen.