Video: politici op de vuist over Syrië in talkshow

Op de Libanese televisie konden kijkers maandagavond genieten van (inter)nationale politiek op het scherp van de snede. Toen gingen voormalig parlementariër Mustafa Alloush en de leider van de Libanese afdeling van de Baath-partij Fayez Shukor bijna met elkaar op de vuist over de kwestie Syrië.

De ruzie begint over de laatste speech van de Syrische president Bashar al-Assad. Alloush zegt niets van de woorden van Assad te geloven, omdat hij “een leugenaar is”. De Syrië-gezinde Shukor gelooft zijn oren niet. “Wie ben jij om hem [Assad] niet te geloven? Jij bent de leugenaar en jouw baas ook!”

Zo gaat dat even over en weer. Totdat Alloush een glas water naar zijn tegenstander gooit en de presentator van de talkshow en het productieteam moeten ingrijpen om erger te voorkomen.

Bekijk hier het filmpje met ondertitels bij The Guardian.

    • Hans Klis