Syrië blijft weg bij Liga-top waar schorsing wordt uitgesproken

Pro-regime demonstratie in Damascus afgelopen zondag. Foto Reuters / SANA

Syrië boycot vandaag de ministersvergadering van de Arabische Liga waar naar verwachting zal worden overgaan tot formele schorsing van dat land. Dat maakte de Syrische staatstelevisie gisteravond laat bekend. De ministerstop vindt plaats in Marokko.

Syrië is woedend over de op handen zijnde schorsing waartoe vorige week werd besloten. De minister van Buitenlandse Zaken Walid al-Mouallem noemde het eerder deze week “een extreem gevaarlijk besluit” en beschuldigde mede-Arabieren ervan met het Westen samen te spannen om het regime te ondermijnen.

De Arabische Liga verwijt Syrië gemaakte afspraken niet na te komen en aanhoudend geweld te gebruiken tegen anti-regeringsdemonstranten. Eergisteren kwamen minstens 72 betogers tegen het regime van president Bashar al -Assad om het leven.

    • Jules Seegers