Sint vraagt e-mailadres

Het populaire internetforum OudersOnline heeft kritiek op het tv-programma Sinterklaasjournaal. Presentatrice Dieuwertje Blok riep kinderen zaterdag op hun gegevens in te vullen op de site van het kinderprogramma: naam, leeftijd en e-mailadres. Alleen zo komen zij in het ‘Grote Boek van Sinterklaas’, waarin hij alle kindernamen en hun Sinterklaaswensen verzamelt. Blok, tijdens de uitzending: „Zolang het Grote Boek niet vol is, kunnen onze pakjes niet worden ingepakt en dat zou toch jammer zijn voor pakjesavond.”

Het schoot moeder Bregtje de Geus in Hengelo in het verkeerde keelgat. Zij leert haar kinderen nooit hun naam en adres te geven via internet. „Mijn dochter, die kan schrijven, vreesde dat ze dan geen cadeaus zou krijgen.”

OudersOnline deelt haar kritiek. „Hoe kun je weigeren om mee te werken aan deze oproep? Dan krijgt je kind immers geen cadeaus. Dat valt niet uit te leggen”, zegt eindredacteur Henk Boeke. „Zelfs de standaardstrategie om onzingegevens in te vullen werkt niet. Een verzonnen adres werd niet geaccepteerd.”

    • Frederiek Weeda