Scholen toch verplicht aandacht aan homoseksualiteit te geven

Scholen worden toch verplicht om in hun lessen meer aandacht te besteden aan homoseksualiteit. Die toezegging deed minister Van Bijsterveldt (Onderwijs) de Tweede Kamer vanmiddag tijdens een debat.

De Kamer eiste al langer dat in de zogeheten kerndoelen voor het onderwijs moet worden opgenomen dat scholen aandacht moeten besteden aan ‘seksuele diversiteit’. De bewindsvrouw weigerde dat aanvankelijk. Ze wilde het aan de scholen zelf overlaten. Vanmiddag ging Van Bijsterveldt toch overstag toen de VVD een motie aankondigde.

COC vindt besluit minister ‘overwinning homojongeren’

De VVD is “blij en opgelucht” met de toezegging van de minister. “Homo’s en lesbiennes zijn normaal in Nederland en dat moet iedereen weten”, zo zei Kamerlid Ton Elias in een reactie tegenover persbureau Novum. D66-Kamerlid Boris van der Ham ziet de toezegging als ‘grote winst’. “Weliswaar had de minister deze motie natuurlijk al veel eerder moeten uitvoeren, maar het gaat nu echt gebeuren”, aldus Van der Ham.

COC Nederland spreekt van een “overwinning” voor homojongeren die het vaak zwaar hebben op school. “De minister verdient een groot compliment dat ze ondanks alle dilemma’s toch luistert naar homojongeren, de argumenten van het COC en de moties van de Tweede Kamer”, vindt voorzitter Vera Bergkamp.