Nieuw proces tegen lid Hofstadgroep Soumaya S.

De zaak tegen terrorismeverdachte Soumaya S., echtgenote van Nouriddin el F., moet opnieuw worden behandeld. Eerder was zij, net als haar echtgenoot, veroordeeld tot vier jaar cel voor terroristische activiteiten. De Hoge Raad heeft de uitspraak vernietigd omdat de verdediging geen inzage kreeg in afgeluisterde telefoongesprekken. Ook mocht zij een anoniem gebleven AIVD-contactpersoon niet horen. Het gerechtshof Den Haag had het verzoek om heropening afgewezen. Nu heeft de Hoge Raad toch anders bepaald en de zaak naar het Gerechtshof Amsterdam verwezen. De celstraf van Nouriddin el F. werd van acht naar zeven jaar en vier maanden verlaagd. Eerder werd El F. veroordeeld in het proces tegen de Hofstadgroep, een groep radicale moslimjongeren onder wie Mohammed B., de moordenaar van Theo van Gogh. (Novum)