Na Jordanië zegt Turkije ook vertrouwen in Syrië op

Turkije heeft geen vertrouwen meer in het Syrische regime na de aanvallen op de Turkse ambassade in Damascus afgelopen zaterdag. Dat verklaarde premier Tayyip Erdogan gisteren tegenover het Turkse parlement. Erdogan sprak Assad persoonlijk aan en vroeg hem de daders te straffen. Minister van Energie Taner Yildiz dreigde de elektriciteitstoevoer naar buurland Syrië af te sluiten en te stoppen met de plannen die het had om naar olie te boren in het land. Syrië dreigt daarmee verder af te zakken richting burgeroorlog. Maandag vielen naar schatting zeventig doden bij onlusten. De Arabische Liga schorste Syrië zaterdag al vanwege het aanhoudende overheidsgeweld, waarna ook de Europese Unie nieuwe sancties aankondigde op maandag. De Jordaanse koning Abdallah vroeg Assad gisteren om zijn functie neer te leggen. (AP)